40 jaar De Zeggewijzer wordt uitbundig gevierd

‘De Zeggewijzer bestaat 40 jaar en dat laten we niet zomaar voorbijgaan’, stond op de flyer die het jubileumfeest aankondigde. En dat hebben ze waargemaakt op deze bijzondere school. Woensdag 5 juli gaf directeur Colinda Rijpers ’s ochtends om half negen het startsein voor het 40-jarig jubileumfeest. Geen les deze dagen op basisschool De Zeggewijzer, …

‘De Zeggewijzer bestaat 40 jaar en dat laten we niet zomaar voorbijgaan’, stond op de flyer die het jubileumfeest aankondigde. En dat hebben ze waargemaakt op deze bijzondere school. Woensdag 5 juli gaf directeur Colinda Rijpers ’s ochtends om half negen het startsein voor het 40-jarig jubileumfeest. Geen les deze dagen op basisschool De Zeggewijzer, maar drie dagen samen vieren en genieten.

Juffen en meneren feest
De eerste dag, de woensdag, startte gezamenlijk op het schoolplein. Colinda Rijpers opende officieel het jubileumfeest. De leerkrachten werden op het podium toegezongen, want deze dag was het juffen en meneren feest. Na de confetti en de polonaise werd het feestje voorgezet in de klas.

juffenfeest

 

Met z’n allen naar de bioscoop
Donderdagochtend was er een bioscoopzaal geheel gereserveerd voor de leerlingen van De Zeggewijzer! Met de hele school naar de bioscoop was een bijzondere ervaring. Wat het extra bijzonder maakt, is dat de leerlingen er zelf hard voor hebben gewerkt om dit mogelijk te maken. “Alle kinderen hebben kaarten ontworpen en deze kaarten hebben ze verkocht. Met de opbrengst is deze ochtend bekostigd”, vertelt Rijpers. “De inzet van de kinderen was geweldig en wat hebben ze genoten van de film Verschrikkelijke Ikke 3.”

Bijzondere workshops
Ondertussen was de school door Kunsteducatie Nederland omgetoverd in een workshop walhalla. De hele middag konden de kinderen diverse workshops volgen zoals: graffiti, escape room, komedie, hiphop, slagwerk, dans, mode, cartoon tekenen en theater. In en buiten school bruiste het van de bijzondere activiteiten.

 

 

Leerkrachten het dak op!
Na de workshops bleef iedereen op school. Een frietkar reed het schoolplein op. Met volle buiken verzamelden ze zich vervolgens op het schoolplein om alle ouders te verwelkomen voor het Feestival. De hele dag was het heerlijk zonnig geweest, maar rond zes uur begon het hard te regenen. De opening op het schoolplein viel bijna in het water! Onder de paraplu’s zagen de ouders de onthulling van het nieuwe logo van De Zeggewijzer. De regen hield op en onder een prachtige regenboog stonden de leerkrachten op het dak van de school. Ze gaven een spetterende voorstelling met uiteenlopend slagwerk. Het Feestival ‘De Zeggewijzer 40 jaar’ was daarmee officieel geopend!

dak

dak2

Het Feestival
Tijdens het Feestival werd alles wat de leerlingen geleerd hadden tijdens de workshops met groot enthousiasme op het schoolplein getoond! Er was een modeshow, een dj act, er werd gedanst, muziek gemaakt en de graffiti kunstwerken werden getoond. Rijpers: “Ieder jaar hebben we aan het einde van het schooljaar ‘de grote viering’. Iedere klas presenteert zich aan de ouders met zang, dans of toneel. We willen kinderen namelijk breed opleiden en ook vaardigheden meegeven zoals samenwerken, naar elkaar luisteren en je eigen ideeën inbrengen. Dit jaar geen grote viering maar het geweldige Feestival. Doen, denken, durven en uit je comfort zone stappen zijn belangrijke leerelementen die tijdens de workshops en de presentaties op het Feestival naar voren kwamen.”

avond