Griezelen tijdens start Kinderboekenweek

Monsters, trollen en heksen liepen woensdagochtend 4 oktober door de school.

Monsters, trollen en heksen liepen woensdagochtend 4 oktober door de school. Spannende muziek in de aula, de lichten waren gedempt en zelfs de leerkrachten zagen er een beetje eng uit. Dit spannende en griezelige begin van de woensdagochtend was gewoon de start van de Kinderboekenweek 2017 met het thema: Griezelen, gruwelijk eng!

Start Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is een jaarlijks evenement in de maand oktober waarin het kinderboek wordt gepromoot. Woensdag 4 oktober jl. startte de 63ste editie. Tien dagen lang staat op scholen, dus ook op De Zeggewijzer, het kinderboek centraal.

Griezelen, gruwelijk eng 
Dit jaar gaat het over kinderboeken met griezels en engerds. Het thema is: Griezelen, gruwelijk eng! Iedere jaar wordt de week officieel geopend. Dit jaar werd de opening van de Kinderboekenweek verzorgd door de kleuters. Ze hadden een toneelstuk ingestudeerd met de titel: ”Ik ben de grote grijpmedan”. Het verhaal was een beetje spannend en had ook grappige elementen met -hoe toepasselijk op dierendag- dieren in de hoofdrol. De rol van olifant, kikker, konijn en beer speelden de kleuters vol overgave en met een vleugje humor.

Samen lezen is leuk
De bijeenkomst in de aula werd swingend afgesloten met het griezelige liedje ”Gruwelijk eng!” dat Kinderen voor Kinderen heeft uitgebracht. Op het podium een paar enge monsters die griezelig goed konden dansen. Daarna was het tijd om samen te lezen. De leerkrachten van de groepen 4 t/m 6 wisselden van groep en lazen voor in de klas. Leerlingen van groep 7 en 8 lazen voor aan de leerlingen van de groepen 1 t/m 3. Door de hele school zaten groepjes kinderen heerlijk samen te lezen. Het beeld was duidelijk, samen lezen is leuk!

3-leerlingen-groep-7-en-8-lezen-voor