Groep 8 deelnemer Lange Leve de Muziek Show

Lang Leve de Muziek Show is een landelijke muziekwedstrijd voor basisscholen.

Lang Leve de Muziek Show is een landelijke muziekwedstrijd voor basisscholen. Hoe gaaf is het dan als jouw klas is geselecteerd en deel mag nemen aan deze spannende wedstrijd. Groep 8 van De Zeggewijzer had de eer om hun school te vertegenwoordigen. Maandag 2 oktober vonden de opnames plaats in de studio in Almere. Groep 8 ging de strijd aan met twee basisscholen uit de provincie Noord-Brabant. De winnaar van iedere provincie mag optreden tijdens het Kerst Muziekgala 2017, met als special gast Koningin Maxima.

Een terugblik, de selectierondes
In groep acht zitten veel muzikale talenten. Vorig schooljaar deden ze met veel enthousiasme mee aan een jazz-project en werden nummer 1! Dat smaakte naar meer. Meneer Robbert stuurde het filmpje van het jazz project in voor de Lang Leve de Muziek Show. Een uitnodiging voor de audities in Dordrecht volgde en daar presenteerde de klas hun muzikale act aan een vakjury. Wat waren ze blij toen ze aan het einde van het schooljaar hoorden dat ze door waren naar de landelijke finale!

Groep 7 & 8 samen de studio in
Voor de landelijke finale mogen per provincie drie klassen deelnemen aan Lang Leve de Muziek Show. Maandag 2 oktober gingen de leerlingen van groep 8 de strijd aan met twee Brabantse scholen. Samen met de supporters, de leerlingen van groep 7, vertrokken ze naar Almere. Voor de ingang van de studio lag de rode loper klaar en werden de leerlingen hartelijk verwelkomd. Vervolgens de studio in voor de opname van de show.

 

Topprestatie
De show werd swingend geopend door Buddy Vedder en Romy Monteiro. Daarna was het de beurt aan de leerlingen. Liedjes herkennen, coole moves, op zoek naar de hiphop artiest en de presentatie van hun eigen videoclip kwamen voorbij. De leerlingen waren fanatiek en ook meneer Robbert streed mee. Onder de douche zong hij liedjes en kreeg een super creatieve, gekke koptelefoon op zijn hoofd. Wat hebben ze hun best gedaan! Een andere school ging er vandoor met de geweldige prijs, een optreden met de allergrootste schoolband voor Koningin Maxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017.

Een bijzondere ervaring
Nova, Nadine en Sophie (leerlingen groep 8) zijn de volgende dag nog vol van de bijzondere middag. Nova vertelt: ”De opname van de show was heel anders dan het programma dat je op televisie ziet. Er gebeurt zoveel omheen. Regelmatig moest er iets opnieuw, dat was wel grappig.” Nadine vult aan: ”Dat je zoiets mag meemaken is wel heel speciaal. Iedereen in de studio was heel aardig. Romy en Budy, de presentatoren van de show waren ook heel vriendelijk en grappig!” Sophie is ook enthousiast: ”We hebben Kenny B gezien en Gers Pardoel trad op. Hij beoordeelde onze clip die we voor het programma hadden opgenomen en vond hem heel leuk!”

 

Trots op groep 8
De leerlingen vonden het een geweldige ervaring en waren ook een beetje teleurgesteld. Ze wilden zo graag winnen en hadden er hard voor gewerkt. Een dag later kijken ze vooral met een grote glimlach terug op de dag. Dat geldt ook voor meneer Robbert: ”De leerlingen hebben het ontzettend goed gedaan. Ik ben enorm trots op hun positieve, enthousiaste inzet.” Juf Annet, leerkracht van groep 8, voegt glimlachend toe: ”Voor ons zijn het winnaars!”

Uitzending gemist?
Zaterdagavond 7 oktober was op NPO Zapp de show te zien. Wil je de show nog bekijken? Ga dan naar uitzending gemist en geniet van Lange Leve de Muziek Show met groep 8 van De Zeggewijzer!