Groep 8 De Zeggewijzer drie dagen op schoolkamp

Vergezeld door de zon, die ’s ochtends al enorm zijn best deed, vertrokken de leerlingen van groep 8 maandagochtend 19 juni naar de kamplocatie in Loon op Zand. Ze werden uitgezwaaid door ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk alle leerkrachten en leerlingen van de groepen 1 t/m7. Zwaaiend en bellend fietsen ze enthousiast het schoolplein …

Vergezeld door de zon, die ’s ochtends al enorm zijn best deed, vertrokken de leerlingen van groep 8 maandagochtend 19 juni naar de kamplocatie in Loon op Zand. Ze werden uitgezwaaid door ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk alle leerkrachten en leerlingen van de groepen 1 t/m7. Zwaaiend en bellend fietsen ze enthousiast het schoolplein af. Drie dagen met z’n allen op pad, ze hadden er enorm veel zin!

Laatste jaar op de basisschool
Groep 8 is een bijzonder jaar, dat beseffen leerlingen zich bij de start van het schooljaar. Tijdens dit laatste jaar op de basisschool maken ze de keuze voor een nieuwe school, vindt de centrale eindtoets plaats, het schoolkamp en de musical. En wat keken ze uit naar het kamp!

Op de fiets naar de kamplocatie
Maandagochtend 19 juni verzamelden de leerlingen zich in de klas. De gele veiligheidsvestjes aan, wie naast wie fietste werd afgestemd en weer naar buiten richting de fietsen. Om half tien vertrokken ze naar kampeerboerderij ’t Kraanven in Loon op Zand. Er werd enthousiast gezwaaid en sommigen ouders pinkten een traantje weg. “Wat worden ze toch groot”, zeiden veel ouders met enige trots.

Watergevecht en spooktocht
Na een flinke fietstocht met tropische temperaturen, arriveerden ze aan het begin van de middag in Loon op Zand. Snel de tassen naar de slaapzaal brengen, de bedden opmaken en de zwemkleding aan. Eerst afkoelen met een watergevecht en vervolgens een spetterend zeskamp. Rond middernacht was er een spooktocht door het bos. De leerkrachten hadden een spannende route uitgezet en in groepjes liepen de leerlingen door het donkere bos. Bang? Nou, nee… Misschien een beetjes dan, heel af en toe…

Herinnering aan de bassischooltijd
Ondanks de korte nacht stond iedereen de volgende ochtend vrolijk op. Er werd uitgekeken naar de casinoavond. Een bijzondere avond waarvoor iedereen gepaste kleding bij zich had. Deze avond werd er in stijl gegokt en gebluft. Woensdag, de derde dag, was een dagje Efteling. Het was rustig in het park, dus bijna geen wachtrijen en dat was genieten. Rond vijf uur stapten de leerlingen weer op de fiets en vertrokken richting Terheijden. Onderweg werden ze muzikaal begeleid en dat gaf energie! Rond acht uur fietsten ze vrolijk zwaaiend het schoolplein op. Het was een super kamp, een geweldige herinnering aan de fijne basisschooltijd!