Carnaval in het Zeggehok

Het carnavalsfeest is weer losgebarsten op De Zeggewijzer. Al weken zijn kinderen en leerkrachten in de ban van dit gezellige feest. Iedereen is al druk bezig met de aanschaf van verkleedkleren, serpentines, pruiken en andere carnavalsitems. Enkele weken geleden werd de Jeugdraad van het Schraansersrijk onthuld. Meerdere leerlingen uit groep 8 zitten in die Jeugdraad …

Het carnavalsfeest is weer losgebarsten op De Zeggewijzer. Al weken zijn kinderen en leerkrachten in de ban van dit gezellige feest. Iedereen is al druk bezig met de aanschaf van verkleedkleren, serpentines, pruiken en andere carnavalsitems. Enkele weken geleden werd de Jeugdraad van het Schraansersrijk onthuld. Meerdere leerlingen uit groep 8 zitten in die Jeugdraad en wat zijn ze daar trots op.

Tijdens de lessen besteedden de leerkrachten ook tijd aan carnaval. Zo zijn er leuke knutselwerken gemaakt. De leerlingen uit groep 5 hebben een optocht getekend. Eerst werden op YouTube filmpjes bekeken. Hoe lang is zo’n optocht? Hoe zien de verschillende carnavalswagens eruit? Vervolgens tekenden de kinderen in tweetallen op een stuk langgerekt papier een carnavalswagen. Daarbij lieten ze hun creativiteit de vrije loop. In totaal werden drie stroken papier gebruikt om de optocht te maken. En natuurlijk kan iedereen inmiddels die bonte optocht bewonderen. In groep 8 had elk kind een 3d carnavalsportret gemaakt. En de kleuters zijn druk in de weer geweest met potlood, verf en vouwblaadjes om mooie tekeningen te maken.

Vrijdag 28 februari stond de hele dag in het teken van carnaval. Het centrale thema was het thema van De Schraansers: ‘tis wir wa aanders’.  Iedereen werd deze feestdag hartelijk ontvangen met de gezellige carnavalskrakers die uit de boxen op het schoolplein schalden. Leerlingen, leerkrachten en ouders hosten gezamenlijk op het schoolplein. En ook in het Zeggehok, zoals De Zeggewijzer met carnaval heet, vond de sleuteloverdracht plaats. Nadat alle kinderen zich op het leerplein hadden verzameld, werden ze getrakteerd op een grappig toneelstuk over drie kabouters. Meneer Raymond vertelde het verhaal over de drie kabouters uit het kabouterbos. Juf Sanne, juf Annette en juf Angelique speelden het verhaal dat meneer Raymond vertelde. Ze lagen te slapen omdat ze moe waren van het harde werken in het kabouterbos. De volgende ochtend werden ze wakker en voerden ze alle ochtendrituelen uit zoals wassen en eten. Maar dat blijkt nog best lastig te zijn als je aan elkaar vast zit en maar hele korte armen en benen hebt. De voorstelling eindigde met het dansen van de kabouterdans. De kinderen genoten met volle teugen van deze voorstelling en natuurlijk dansten ze volop mee op de kabouterdans.

Aan het eind van de ochtend bezochten de Raad van Elf en de Jeugdraad van het Schraansersrijk De Zeggewijzer.  Een gezellig potje Kahoot stond op het programma. Maar wat is carnaval zonder hossen? Ook daar was dan ook volop tijd voor.  Na het vertrek van de Raad van Elf en de Jeugdraad werden de kinderen getrakteerd op pannenkoeken. Een feestelijke dag verdient immers een feestelijke lunch. In middag had elke groep nog een leuke activiteit op de planning staan.

Klokslag half drie was het carnavalsfeest op De Zeggewijzer ten einde en begon de carnavalsvakantie.